ÉRTÉKELÉS - Catherine Rider : Csók New Yorkban. + Nyereményjáték :)


Fülszöveg:
Senki nem szeretne karácsony este, egy reptéren ragadni egy viharban. Charlotte és Anthony számára ez maga a katasztrófa.
Charlotte hazafelé tart Angliába, miután egy szörnyű szakításnak köszönhetően élete legrosszabb félévén van túl. Anthonyt épp most dobta ki a barátnője, amikor a fiú meglepetésből kiment elé a reptérre.
Hirtelen ötlettől vezérelve a két fiatal egy önsegítő könyv utasításait követve nekivág a városnak.
Tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben!
Ez a romantikus kaland mindenkit magával ragad, aki képes átérezni az Empire State Building tetején kavargó hópelyhek varázsát, és aki már valaha is elgondolkodott azon, hogy az igaz szerelem nem ott várja-e a check in pult túloldalán.
1 karácsony
2 megtört szív
10 egyszerű lépés
24 óra

Kiadó: Menő könyvek
Oldalszám: 340
Fordító: Nánási Yvette
A regénynek köszönhetően megvolt az idei év első karácsonyi könyve. Mondjuk nem hittem volna, hogy már novemberben meglesz. Bevallom, engem a cím és a borító nyűgözött le a legjobban. Imádom a cuki, szerelmes történeteket. Szóval jöjjön is az értékelés. ;)




A történetnek, mint ahogy már a fülszövegből kiderül, két főszereplője van. Charlotte, aki csak hazaszeretne menni Angliába a családjához karácsonyra és éppen menekül is New Yorkból, mivel a párja nem sokkal előtte szakított vele. A másik szereplő, Anthony, akinek a karácsonyi szakítását Charlotte éppen végig nézi. Bármilyen szörnyű a helyzet van, még egy apróság sajnos a Kennedy reptérről nem szállnak fel a gépek az időjárás miatt. Charlotte nem tudja, mit tegyen, a kezében egy könyvvel azon gondolkodik, hogyan tovább, de meglátja Anthonyt. Mondani szeretne neki valamit, de nem megy. A két fiatal mégis szóba elegyedik és ennek a könyv lesz a kapcsa: Hogyan tedd túl magad az exeden tíz egyszerű lépésben?
Charlottenak semmi kedve nincs szállodában tölteni az utolsó napját New Yorkban, Anthony pedig nem szeretne hazamenni, így hát elkezdik a könyvet. Elsőnek azon gondolkodtam, hogy mekkora bátorság kell leszólítani valakit csak úgy, de az még ijesztőbb, hogy egy vadidegen emberrel mászkálni New York utcáit, de mégis imádtam a sztorit.
"A lány a mellkasa előtt tartja összekulcsolt kezét. Ez a „nagyon sajnálom” nemzetközileg is elismert jelzése. A fiú leengedi a tucatnyi vörös rózsát tartó kezét, a szeme úgy cikázik ide-oda, mintha azt kérték volna tőle, hogy számolja ki a 23 213 négyzetgyökét. Azt hiszem, az én arcom is így festhetett, mikor Colin szakított velem."
Az elején feszengenek egymás társaságában. Nem tudják, mit mondjanak egymásnak. Imádtam, hogy a lépések le vannak írva teljesen, így igazából bárki kipróbálhatja őket. Minden lépés ahhoz segít, hogy vissza találjunk önmagukhoz. Mivel, ha kapcsolatban vagyunk, akkor kicsiként mindig eltűnik egy részünk. A szakításkor fokozatosan rádöbbennek, hogy mit hagytak ki, mit nem tettek meg. Milyen kedvenc dolgukat vagy életüket áldozták fel a szerelmükért, és fokozatosan rájönnek, hogy nem érte meg.

A könyv hozta, amit szerettem volna: egy könnyed, cuki, télies olvasmány.  Imádtam, ahogy felfedeztem velük New Yorkot és remélem, egyszer én is eljuthatok télen oda. Még az is lehet, hogy a könyvvel a kezemben fogok végig sétálni a történet helyszínein. Igaz nem egy vadidegennel... legalábbis remélem. :D
A főszereplők szerethetőek, a kalandjuk egyrészt vicces, édes és annyi mindent megtudhatunk róluk. Ha még ez sem lenne elég egy nagyon aranyos kiskutya is figyelmet kap, sőt a végén kicsit bonyodalmat is okoz. ;)
„Aztán Gikszer finoman beleharap a karomba. Most komolyan, apa, hagyd már abba a rohangálást! És akkor már nem tagadhatom tovább, hogy mindez valóság. Ez most tényleg megtörténik. Charlotte nincs itt.”
Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket. Jó kirándulást mindenkinek New Yorkban! ;)

És akkor jöjjön egy nyereményjáték :) Nézzétek meg a Rafflecopter dobozd és teljesítsétek a feladatokat :)

Köszönöm, hogy itt jártatok, Pati. :)

Megjegyzések

  1. Szia! Köszönöm szépen a lehetőséget! :)
    Olyan szép ez a könyv és a története is aranyosnak tűnik. :)

    VálaszTörlés
  2. Elvileg sikerült teljesítenem mert piros pipák ott vannak, :) köszi a lehetőséget, nagyon cuki könyvnek néz ki, olyan igazi karácsonyhoz illő.

    VálaszTörlés
  3. Én köszönöm, hogy ennyien játszotok *-*

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Köszi a lehetőséget!😊 A könyv története meg annyira cuki.😍

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Köszönöm szépen a lehetőséget :)

    Üdv.: Mesi

    VálaszTörlés
  6. Szia! :-)
    Köszönöm ezt a lehetőséget!
    Nagyon vágyok erre a könyvre. Be kéne vonzani a szerencsét hozzá.
    Üdv
    Szandi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ÉRTÉKELÉS - Tomor Anita : Helló újra, kedves exem

ÉRTÉKELÉS - Jenny Han : A fiúknak, akiket valaha szerettem + nyereményjáték

Értékelés - Sara Shepard - Hazug csajok társasága

ÉRTÉKELÉS - Almási Kitti : Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

ÉRTÉKELÉS - Erin Watt : Papírhercegnő ( A Royal család 1. )

12 számomra legjobb idézet Leiner Laura Bexi sorozatából *-*

Értékelés: Kathleen Glasgow - Girl in pieces - Lány, darabokban + nyereményjáték

TOP 10 IDÉZET: Csendes Nóra: Zápor utca

Értékelés: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara

Számomra legjobb idézetek Borsa Brown Arab sorozatából.